Boy Scouts verborg dossiers van duizenden pedofielen

Redactie GFC Nieuws — De Boy Scouts of America beschikt over geheime dossiers met namen van bijna 8000 vermoedelijke pedofielen. Daarnaast zijn er bestanden met de gegevens van meer dan 12.000 van hun slachtoffers. De advocaat van een misbruikte padvinder is verbijsterd dat de Boy Scouts deze informatie nooit bekend heeft gemaakt.

“Het alarmerende hieraan zijn niet alleen de aantallen, maar het feit dat de Boy Scouts of America deze namen nooit heeft vrijgegeven in welke vorm dan ook” zei Jeff Anderson, een advocaat voor ex-scouts die zijn misbruikt.

Anderson gaf 180 namen van misbruikers vrij. De lijst is niet compleet, zegt hij, “maar wij moesten alarm slaan.”

De advocaat zegt dat de Boy Scouts al sedert 1940 deze bestanden bijhoudt. Die werden echter nooit gedeeld met justitie of met het publiek.

“Die ‘perversiebestanden’ die ze hadden, geven aan dat ze duizenden daders van seksueel kindermisbruik in de loop der jaren hebben verwijderd en dat hebben ze heimelijk in bestanden bewaard,” zei Anderson.

De Boy Scouts bood “onze oprechte verontschuldigingen aan voor iedereen die schade heeft opgelopen tijdens hun tijd in Scouting.”

“We hebben nooit een kindermisbruiker opzettelijk toegestaan ​​om met jongeren te werken. We sommeren alle leiders, vrijwilligers en personeelsleden in het hele land onverwijld beschuldigingen van misbruik aan de wetshandhaving te melden.”