fbpx

Boven-Suriname start met Landbouw- en Veeteelt Coöperatie

Met het open stoten van een hectare grond heeft de Landbouw – en Veeteelt Coöperatie van Boven – Suriname het startsein gegeven om te werken aan zelfvoorziening in het gebied. Met het doel om het Boven-Surinamegebied bij delen te betrekken bij de ontwikkeling van landbouw en veeteelt, zodat er een bedrijf opgezet kan worden om als afzetmarkt te dienen voor de bewoners, is de Coöperatie in het leven geroepen.

In samenwerking met het Kabinet van de President, de ministeries van Handel, Industrie & Toerisme, Landbouw Veeteelt en Visserij en Regionale Ontwikkeling, vertegenwoordigd door het districtscommissariaat zijn er basistrainingen opgezet. De afgelopen week zijn er ongeveer veertig bewoners getraind in de basis van kippenteelt.

Bert Abuana, voorzitter van de Landbouw – en Veeteelt Coöperatie, zegt dat het uiteindelijk doel is om meer dan tien hectare grond beschikbaar te krijgen om die in te zetten voor de kleine ondernemers in het Boven- Surinamegebied.

OOK INTERESSANT
Man doet na een week melding van vermissing 23-jarige echtgenote en minderjarige zoontjes

‘Ik vindt het een pracht van een idee, omdat kip duur is hier in het gebied. Als je niet naar Paramaribo afreist, ben je al gauw 75 SRD kwijt voor een pak buitenlandse kip. Wij moeten in de districten ook de regering helpen en vooral initiatieven van ondernemers ondersteunen’, zegt waarnemend districtscommissaris Yvonne Pinas.

De coöperatie die meerdere plannen heeft voor de ondernemers van het Boven- Surinamegebied, heeft nu al gesprekken gevoerd met een Nickeriaanse afnemer, die de rijst zal opkopen.(GFC)