Bouwwerkzaamheden nieuwe brug Saramaccakanaal in volle gang

De werkzaamheden bij de bouw van de nieuwe brug over het Saramaccakanaal te Beekhuizen die Wanica met Paramaribo zal verbinden, zijn in volle gang. Volgens de planning van ACE Consultancy moet de nieuwe brugverbinding uiterlijk eind 2018 opgeleverd zijn.

Volgens Jordan Frijde en Vivek Badal, project-ingenieur bij directievoerder ACE Consultancy, zijn de werkzaamheden op schema. Als er geen stagnaties ontstaan, zal de brug uiterlijk eind 2018 zijn opgeleverd.

De brug bij de Saramaccadoorsteek aan de van ’t Hogerhuystraat zal binnenkort buiten functie worden gesteld voor een grote onderhoudsbeurt. Gedurende deze periode zal de nieuwe brug als hulpbrug moeten dienen en daarna als permanente brugverbinding tussen Beekhuizen en Livorno.

De nieuwe brug heeft een totale breedte van 15 meter en is voorzien van twee autorijstroken en twee fiets- en voetpaden aan weerzijde. Het project is gestart in augustus 2017. De daadwerkelijke bouw van de brug is zo goed als af, maar de infrastructuur zoals de aansluitwegen, moeten nog worden aangelegd, voordat de brug kan worden opgeleverd.(GFC)