fbpx
Bouwkavels stellen afgestudeerden in staat beter te plannen

GFC NIEUWS- Robby Holband, directeur van het Polytechnisch College Suriname (PTC) juicht het initiatief van de regering Bouterse/Adhin toe, om afgestudeerden van hogere Surinaamse opleidingen een bouwrijpe kavel te geven.

De afgestudeerden kunnen beter plannen wanneer zij een bouwkavel ter beschikking hebben. Zij hoeven dan niet naar het buitenland om hun leven verder inhoud te geven.

In het verlengde hiervan werd recent aan zes best geslaagden uit een groep van 37 PTC-afgestudeerden een bereidverklaring overhandigd.

Holband benadrukt dat er vaak studenten zijn die hele goede businessplannen ontwikkelen waarmee zij meteen aan de slag kunnen, maar helaas een stukje terrein ontberen. Hij denkt dat met deze stap van de overheid de productie en economie zullen worden gestimuleerd.

De PTC-directeur vindt het persoonlijk belangrijk dat zij die werken en iets kunnen gaan betekenen voor het land ook ondersteund worden door de staat. “Ik ben blij dat deze studenten ook die mogelijkheid krijgen”, aldus Holband, die de hoop uitsprak dat het project een continu karakter krijgt en studenten jaarlijks op deze manier worden gewaardeerd.

Hij meent dat met deze fase Suriname op een goed spoor zit, voor wat betreft het oplossen van de woningnood én het stimuleren van de productie en economie.

Holband hoopt dat dit zich uitbreidt en kijkt uit naar andere aspecten die vanuit het onderwijs zouden kunnen worden gestimuleerd.

Het project vloeit voor uit een initiatief van de Stichting Studenten Welzijn en Huisvesting, waarvan Evelyn Gravenstijn de voorzitter is. Zij heeft hiermee ondersteuning gehad van de vicevoorzitter van DNA, Melvin Bouva.

Vanuit de groep afgestudeerden wordt gesproken van een goed idee dat hun in staat stelt beter te plannen.

Meer nieuws

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…