fbpx

Bouw hoogste pand Assuria vordert ondanks protesten en rechtszaak

Een serie protesten van buurtbewoners, een rechtszaak en boze brieven mochten niet baten. De bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Assuria Schadeverzekeringen aan de Recolaan vordert met de dag. En het moet het hoogste gebouw van Suriname worden.

Het pand gaat tien verdiepingen tellen en wordt daardoor hoger dan het hoofdkantoor van de Hakrinbank, aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Dat is momenteel het hoogste gebouw van Suriname.

“Iedereen vindt dit absurd, alleen de rechter vond het een goede zaak dat op zeer korte afstand van ons huis dit hoogste gebouw van Su wordt opgezet. De dc, Mike Nerkust, noemde het ontwikkeling en vond het niet nodig ons op de hoogte te stellen alvorens de vergunning werd uitgegeven. Nooit buurtonderzoek geweest. Wij weten als geen ander wat de mensen van de Albergastraat meemaken. Zaak in hoger beroep wordt naar m.i. bewust getraineerd. Hetzelfde lot staat de bewoners van de Albergastraat te wachten”, schrijft een verontruste buurtbewoner van de Recolaan.

OOK INTERESSANT
Politie verscherpt handhaving met bijstand Nationaal Leger

Vanaf 8.00 tot bijna 19.00 uur wordt er dagelijks gewerkt, ook in het weekend en het geluid is oorverdovend. “Niemand die zich bekommert om ons en de senioreburgers van Huize Ashiana. Woongenot compleet naar de bliksem. We zijn genoodzaakt vaker ons huis te ontvluchten. Geld telt boven alles”, aldus de buurtbewoner.