fbpx
Bouw Atjonie Ziekenhuis vordert

GFC NIEUWS- Na de bouw van het Regionaal Ziekenhuis te Wanica, Marowijne en de verbouwing van het Mungra Medisch Centrum in Nickerie, wordt nu druk gewerkt aan het Regionaal Ziekenhuis te Atjonie in Sipaliwini.

De werkzaamheden aan het ziekenhuis te Atjonie vorderen. Intussen is de kap van het dak geplaatst. Het is de regering menens om de gezondheidzorg te decentraliseren en dichterbij de burgers te brengen. Gezondheidzorg behoort tot een van de pijlers van de regering Bouterse.

Intussen hebben de Cubaanse artsen hun intrek genomen in het verre binnenland van Suriname. Hierdoor hebben bepaalde gebieden na 300 jaar een permanente arts.

De regering geeft aan dat zij door zullen gaan met dit beleid om gezondheidzorg bereikbaar te maken voor elke Surinamer.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.