fbpx
Bouva tijdens IPU-vergadering: “meer jongeren nodig aan besluitvormingstafel”

GFC NIEUWS- In een veranderende wereld moet de democratie zich ontwikkelen.

Een cruciale manier om de instituten toegankelijk te maken voor jongeren, is door parlementen en parlementariërs sterker te maken en te betrekken, zei vicevoorzitter Melvin Bouva tijdens zijn woensdag bij de 141ste vergadering van de Interparlementaire Unie (IPU).

Bouva (delegatieleider), ook vaste vertegenwoordiger bij de IPU, is samen met de leden Na-omi Samidin en Marinus Bee afgereisd naar Belgrado, Servië, voor de bijeenkomst die van 13 tot 17 oktober duurt.

In zijn toespraak geeft de delegatieleider aan, dat er niet alleen meer jonge vrouwen en mannen nodig zijn aan de besluitvormingstafel in onze parlementen en regeringen, maar ook bij vredesinspanningen, in de media en bij openbare debatten.

“Vanuit de IPU hebben we een aantal belangrijke stappen gezet om het belang van jongeren te promoten. Toch hebben we nog steeds een lange weg te gaan om het benodigde niveau te bereiken.

“Als voorzitter, bestuur en leden van het jeugdforum committeren we ons om samen te werken in het bereiken van deze doelen.

“Als parlementsleden hebben wij ook een gedeelde verantwoordelijkheid om vorm te geven aan het internationale recht en hebben we de plicht om het uit te voeren.

“Daarbij hebben we de plicht om de behoeften en belangen van jongeren, vrouwen, personen met een beperking, migranten, seksuele minderheden en om toekomstige generaties te verdedigen”, is een passage uit de toespraak van de heer Bouva.

Verder wordt er een algemeen debat gehouden over het thema: “Versterking van het internationaal recht: Parlementaire rollen, mechanismen en de bijdrage van regionale samenwerking.”

De rol van parlementen bij het waarborgen van het recht op gezondheid voor eenieder richting 2030, is ook op de agenda opgenomen van de 141ste IPU- vergadering.

Verslagen van permanente comités voor vrede en internationale veiligheid; duurzame ontwikkeling, financiën, handel en relevante zaken met betrekking tot de Verenigde Naties worden ook besproken.

De goedkeuring van het onderwerp voor het Permanent Comité voor democratie en mensenrechten tijdens de 143ste IPU-vergadering, benoeming van de rapporteurs en wijzigingen van de IPU-statuten en regels zijn de laatste agendapunten.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…