fbpx

Bouva reikt grondpapieren uit aan best geslaagden PTC

GFC NIEUWS- “Het diploma behalen is een belangrijk resultaat, maar het eindigt niet hier. Bewijs dat je het waard bent, dat is nu de uitdaging”, zegt de vicevoorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) Melvin Bouva MPA.

Deze boodschap heeft de vicevoorzitter vorige week gegeven aan de geslaagden van het Polytechnic College Suriname (PTC), die hun bul in ontvangst hebben genomen.

Zes besten van de opleiding hebben naast hun diploma ook nog een stuk grond ontvangen te Reeberg.

Volgens de vicevoorzitter wil de overheid het tot beleid maken om de bestgeslaagden van hogere opleidingen automatisch in aanmerking te doen komen voor een perceel.

Het gaat om een proefproject dat in eerste instantie bedoeld is voor de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), het PTC, de Academie voor Hoger Kunst en Cultuuronderwijs (AHKCO) en het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL).

BEKIJK OOK
Bij dodelijk incident op schoolterrein: studente rende verkeerde richting op

De eerstvolgende uitreiking vindt plaats op het IOL.

Bij de vorige diploma-uitreiking van het PTC in april, heeft de overheid ook grond gegeven aan de best geslaagden, merkt de vicevoorzitter op. Het verstrekken van percelen aan de beste studenten van diverse opleidingen is ook bedoeld om Surinaams kader thuis te houden en hoop te geven.

“Een dak boven het hoofd is een fundamenteel recht, dat ons allen toekomt”, stelt Bouva.