fbpx

Bouva benadrukt belang van planten tijdens startsein Moestuinenproject Paramaribo

Bij het startsein van het moestuinenproject Paramaribo afgelopen zaterdag heeft de vicevoorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Melvin Bouva, het belang van landbouw benadrukt. Dit project is een initiatief van stichting The Positive Movement Suriname (TPMS).

“Ik vind het een goed idee. Op basis hiervan hebben wij contact gelegd met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het is belangrijk dat elk district een moestuin heeft, zegt Bouva.

Dit is het derde moestuinproject van de stichting. In oktober heeft de voorzitter van DNA, Jennifer Geerlings – Simons, in het district Para het startsein gegeven voor het project.

BEKIJK OOK
Politie: Ruzie tussen twee koppels eindigt in dodelijke steekpartij

Bouva heeft de stichting bemoedigd om door te gaan met dit project en zo niet alleen te kunnen zorgen voor gezinnen maar ook voor Suriname, schrijft DNA.

De TPMS is een organisatie, opgericht op 25 april 2017, die wil werken aan het op gang brengen van een bewustwordingsproces bij alle Surinamers om zodoende het geloof in zichzelf en in Suriname terug te brengen. Dit wil de organisatie doen middels het initiëren en ondersteunen van projecten op sociaaleconomisch en sociaal-maatschappelijk gebied; maar meer nog door het stimuleren van vooral het samenwerken.(GFC)