fbpx
“Bouterse praat over welvaart, terwijl het volk 30% armer is”

De welvaart die het volk beleefde voor het aantreden van de regering Bouterse/Ameerali is teniet gedaan door het beleid van deze regering.

Wat het volk nu beleeft is achteruitgang op bijna alle fronten, zegt VHP-parlementariër Radjkoemar Randjietsing.

De koopkracht van het volk is drastisch minder geworden. Bij het aantreden van de regering was de wisselkoers voor de US Dollar 2,80, nu is dat 3,60, een stijging van ruim 30%.

Indien alle andere omstandigheden gelijk zijn gebleven, dan zijn de prijzen van alle importgoederen die in USD worden geïmporteerd met 30% gestegen.

Boven deze 30% prijsverhogingen als gevolg van de koersverhoging, komen de prijsverhogingen als gevolg van de verhoogde brandstofbelasting en de neveneffecten. “U praat over welvaart van het volk. Dit is geen ontwikkelingsbeleid, het gevoerd beleid is een beleid gericht op opzettelijke ondergang van het volk”, meent Randjietsing.

De president praat over ontwikkeling van de koopkracht, terwijl hij volgens de volksvertegenwoordiger weet dat de officieel berekende inflatie, in de periode vanaf zijn aantreden in augustus 2010 tot augustus 2014, 30% bedraagt, de inflatie accumulatie vanaf augustus 2014 tot maart 2015 moet nog komen.

De koopkracht van het volk is in die periode dus met minstens 30% omlaag gegaan. Verdiensten en besparingen van het volk zijn met meer dan 30 % verdampt.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)