fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Bouterse en Kovind eregasten tijdens viering Internationale Dag van Yoga

De Internationale Dag van de Yoga wordt dit jaar voor het vierde keer gehouden in Suriname. Dit jaar zal het op donderdag 21 juni worden gehouden in de zaal van KKF. Dit jaar is het een speciale aangelegenheid, omdat de president van India, Ram Nath Kovind samen met president Desire Bouterse aanwezig zal zijn tijdens dit event.
Het zal voor het eerst zijn dat het event bezocht zal worden door twee staatshoofden, die beiden ook mee zullen doen met de yoga-oefeningen.

De oefeningen, samengevat onder het Yoga Protocol, zal geleid worden door Dr. Swami Bharat Bhushan, die speciaal zal afreizen naar Suriname voor dit event. Swami Bharat Bhushan is een yoga-expert en is de enige yogadeskundige die gedecoreerd is door de president van India met de titel Padmashri (in 1991). Hij is ook de enige vegetariër die de Mr.India heeft gewonnen voor bodybuilding.

OOK INTERESSANT
Staatshoofden Suriname en Guyana hebben bilateraal onderhoud

Het Yoga Protocol is een samenvatting van yoga-oefeningen en meditatie, welke standaard worden beoefend tijdens deze Internationale dag. Het is ook zodanig samengevat dat eenieder het kan beoefenen zonder enige problemen.

De Internationale Dag van Yoga is in december 2014 op voorstel van de Indiase premier, Narendra Modi, door de Verenigde Naties officieel geaccepteerd. De resolutie werd ondersteund door 177 landen. De datum van 21 juni was voorgesteld omdat het de langste dag in het jaar is in het noordelijke aardhelft.

Eenieder mag meedoen tijdens dit event en kan zich online registreren. Het is geheel gratis, er mag na de registratie ook een Yoga Kit afgehaald worden op maandag of dinsdag aanstaande bij het Swami Vivekananda Cultureel Centrum (voorheen Indiaas Cultureel Centrum (ICC).(GFC)