fbpx
Bouterse dreigt met hermetisch afsluiten stad

GFC NIEUWS- NDP-leider Desi Bouterse heeft zaterdag tijdens een online vergadering van de partij gedreigd met het hermetisch afsluiten van Paramaribo als de regering de Nederlandse koning Willem-Alexander naar Suriname haalt.

Bouterse riep de regering op hem niet uit te proberen. Dat zou tegen de afspraken zijn binnen Caricom-verband. Om welke afspraken het gaat, is de redactie niet duidelijk.

De NDP-leider meent dat het “geen probleem is als de koning naar Suriname wil komen zonder bijbedoelingen, maar als men andere bedoelingen heeft, zal ik de stad hermetisch afsluiten. ‘Try me or better don’t try me’.”

Volgens Bouterse zullen zij de koning zelf met palmtakken begeleiden naar de president, maar als er bijbedoelingen zijn met zijn komst naar Suriname, zal het niet goed aflopen. Naar alle waarschijnlijkheid doelt Bouterse op het mogelijk oppakken en uitleveren van hem aan Nederland – hetgeen niet mogelijk is- daar grondwettelijk Suriname geen burgers kan uitleveren.

Bouterse is in Nederland bij verstek veroordeeld tot elf jaar celstraf wegens zijn betrokkenheid bij een drugstransport van 474 kilogram cocaïne.

Na de installatie van president Chandrikapersad Santokhi ontving hij onder meer de felicitaties van koning Willem-Alexander, die hem succes toewenste tijdens zijn ambtsperiode. De koning sprak ook zijn warme belangstelling uit voor Suriname.

“De sterke historische band tussen onze landen en de maatschappelijke verwevenheid van onze beide samenlevingen zijn bijzonder en koester ik. Graag spreek ik dan ook mijn warme belangstelling voor Suriname uit. Ik heb er vertrouwen in dat het Koninkrijk en Suriname zullen samenwerken in een geest van vriendschap, wederzijds begrip en respect, en dat de bilaterale relatie zich de komende jaren positief zal ontwikkelen”, zei de Nederlandse koning.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.