fbpx

Bouterse dreigt met hermetisch afsluiten stad

GFC NIEUWS- NDP-leider Desi Bouterse heeft zaterdag tijdens een online vergadering van de partij gedreigd met het hermetisch afsluiten van Paramaribo als de regering de Nederlandse koning Willem-Alexander naar Suriname haalt.

Tomba advertentie | GFC NieuwsBouterse riep de regering op hem niet uit te proberen. Dat zou tegen de afspraken zijn binnen Caricom-verband. Om welke afspraken het gaat, is de redactie niet duidelijk.

De NDP-leider meent dat het “geen probleem is als de koning naar Suriname wil komen zonder bijbedoelingen, maar als men andere bedoelingen heeft, zal ik de stad hermetisch afsluiten. ‘Try me or better don’t try me’.”

Volgens Bouterse zullen zij de koning zelf met palmtakken begeleiden naar de president, maar als er bijbedoelingen zijn met zijn komst naar Suriname, zal het niet goed aflopen. Naar alle waarschijnlijkheid doelt Bouterse op het mogelijk oppakken en uitleveren van hem aan Nederland – hetgeen niet mogelijk is- daar grondwettelijk Suriname geen burgers kan uitleveren.

BEKIJK OOK
62-jarige arrestant overleden in cellenhuis

Bouterse is in Nederland bij verstek veroordeeld tot elf jaar celstraf wegens zijn betrokkenheid bij een drugstransport van 474 kilogram cocaïne.

Na de installatie van president Chandrikapersad Santokhi ontving hij onder meer de felicitaties van koning Willem-Alexander, die hem succes toewenste tijdens zijn ambtsperiode. De koning sprak ook zijn warme belangstelling uit voor Suriname.

“De sterke historische band tussen onze landen en de maatschappelijke verwevenheid van onze beide samenlevingen zijn bijzonder en koester ik. Graag spreek ik dan ook mijn warme belangstelling voor Suriname uit. Ik heb er vertrouwen in dat het Koninkrijk en Suriname zullen samenwerken in een geest van vriendschap, wederzijds begrip en respect, en dat de bilaterale relatie zich de komende jaren positief zal ontwikkelen”, zei de Nederlandse koning.