fbpx
Bouterse draagt Suriname op tijdens Paasconferentie in Ocer

Na een reeks van kritieken die losbarstte over de wijze van aanpak om Suriname op te dragen aan God, is ons land op eerste Pasen alsnog in handen gelegd van de Almachtige.

Voor de ogen van duizenden gelovigen voltrok zich het machtig moment toen plotseling president Desire Bouterse zijn opwachting deed in Ocer en voortging in een gebed om Suriname officieel op te dragen aan de Here. Een kort maar krachtig gebed werd dat, waarbij hij onder meer vergiffenis vroeg voor land en volk.

Gelijk hierna brak een luid gejuich los vanuit de grote menigte, die blijk gaf van opluchting en ook appreciatie dat dit alsnog kon plaatsvinden. Bouterse gaf toe enorm veel tegenstand te hebben ervaren en dat met name religieuze organisaties reeds aan het begin aangaven niet te zullen participeren.

Het geduld en geloof van christenen werd op de proef gesteld toen het plan om Suriname op te dragen tot drie maal toe werd uitgesteld. De veel gehoorde kritiek was dat het geheel doorspekt zou zijn van ‘politiek spel’ op weg naar de verkiezingen, schrijft de Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin(NGGGB).

De president benadrukte dat dwars door alle toestanden in de wereld, de rust en vrede in Suriname wel te ervaren is. ‘Zo lang wij dit moment nog hebben, laten wij dan van de gelegenheid gebruik maken en dit land verder tot ontwikkeling brengen voor generaties na ons’.

Het staatshoofd werd de handen opgelegd door zijn geestelijk adviseur, bisschop Dr. Steve Meye. Hij bad onder meer voor het gezin en de ambitie van Bouterse voor een tweede ambtstermijn als regeringsleider van Suriname.
De Paasconferentie duurde van 2 tot en met 5 april 2015. De aanwezigen werden toegerust vanuit Gods Woord en de nadruk werd gelegd op het thema ‘De overwinning op het oorlogsveld’. De reden waarom gelovigen niet in staat zijn te overwinnen heeft dikwijls te maken met de weinige kennis die zij dragen over Gods Woord en het opvolgen van instructies.

Met het opdragen van Suriname aan God op de laatste dag van de paasconferentie wordt de natie per heden bestuurd door God en ligt het nu aan de christenen om hun positie in te nemen en daadwerkelijk de doorbraken in het natuurlijke te bewerkstelligen, aldus de NGGGB).

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…