fbpx

Bouterse: de druiven worden zuur

GFC NIEUWS- President Desi Bouterse – wiens partij de NDP bij de verkiezingen van 25 mei 16 zetels behaalde volgens de officieuze resultaten – zal een protest indienen en vragen dat er een landelijke hertelling komt van de stemmen.
“Dit zal live worden uitgezonden op de televisie en kan het volk meetellen en zien wie in welk district meer stemmen heeft behaald,” zei Bouterse vanmiddag in gesprek met Clif Limburg in Bakana Tori.
“Ik wil het volk zeggen dat er niets aan de hand is. Men begint nu ‘barbari’ te maken. Er moeten nog heel wat stembussen geteld worden. Tegen dat uur was Walter bij mij. Noch gisteren, noch vandaag is hij daar geweest. Hij gaat naar de politie wegens smaad.”
“De druiven worden zuur. Naarmate we dichterbij komen bij de 18 zetels, wordt men paniekerig. Wie de verkiezingen ook wint, wanneer OKB dat ding officieel verklaard, zijn wij de eerste die ons hoofd gaan buigen. Er kan nog heel wat gebeuren. Er wordt een scenario gedraaid. We gaan hertelling aanvragen en laat in elk district en elk stembureau het aantal uitgebrachte stemmen aangeven en publiceren, zodat wij precies weten wat op de processen-verbaal staan en kunnen we dat matchen”, aldus Bouterse.
Verschillende verkiezingsautoriteiten, waaronder het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Onafhankelijk Kiesbureau en het Hoofdstembureau van Paramaribo hebben gisteren nog aangegeven dat alle stemmen landelijk al geteld zijn. Wat nu gebeurd, en wel in Paramaribo, is het invoeren van de processen-verbaal.
Opmerkelijk is dat in Coronie waar de NDP beide zetels in de wacht heeft gesleept de resultaten al in een openbare zitting zijn bekendgemaakt.

BEKIJK OOK
Tropenbos Suriname presenteert onderzoeksresultaten stedelijk groen in Groot-Paramaribo