Bouterse bij 40 jaar Revolutie: in plaats van vals nieuws kunnen ze hun beleid uitleggen

GFC NIEUWS- Bouterse en Adhin hebben meer gepresteerd dan 3 termijnen Nieuw-Front.

Meer dan 500 projecten zijn gerealiseerd onder leiding van Bouterse, haalde Desi Bouterse, de leider van de staatsgreep op 25 februari 1980, maandagavond aan tijdens een massameeting in de omgeving van het Revo-Plein ter gelegenheid van de herdenking van 40 jaar revolutie.

Bouterse riep vicepresident (vp) Ashwin Adhin naar voren om het woord te voeren. De vp gaf aan dat de hele revolutie vervat zal worden in een boekwerk.

Door diverse sprekers werden de pijlers van de revolutie bericht alsook de verworvenheden. Bouterse vroeg zich af wat de politiek andersdenkenden tegenover de meer dan 500 projecten kan plaatsen.

De NDP-leider stond ook stil bij de volgens hem talrijke valse berichten die de oppositiepartijen worden verspreid. “Niet eens plein kon gevuld worden door de totale oppositie en hun vakbeweging en de aan hen gelinkte bedrijven. Ga je deze meeting vergelijken met de meeting van de oppositie op het Plein”, schimpte hij.

Bouterse zei dat het volk niet daar was, verwijzend naar het Plein, “maar het volk is hier”, verwijzend naar de massa bij en rondom het Revo-Plein.

Op 1 maart zal er een aanvang worden gemaakt met het baggeren van de Surinamerivier en wordt op 7 maart de Nieuwe Highway geopend.

Bouterse: “ook de arbeiders van FAI (het bacovenbedrijf) zullen wij helpen. Wij zullen ze een bestaanszekerheid geven,” aldus Bouterse.

De toekomst ziet er volgens hem rooskleurig uit en de mensen zullen gebracht worden naar een toekomst van ontwikkeling.

Bouterse bedankte de samenleving die hem is komen ondersteunen.

Overige berichten