fbpx

Bouterse bespreekt problemen met gemeenschap Bigi Poika

GFC NIEUWS- President Desi Bouterse heeft een bezoek gebracht aan het Inheems dorp Bigi Poika.

Dit bezoek is bedoeld om met de gemeenschap van gedachten te wisselen over de pijnpunten en oplossingen.

Naast de president zijn ook de districtscommissaris Armand Jurel van Para, volksvertegenwoordigers Patrick Kensenhuis en Jennifer Vreedzaam en Kim van Zichem van het Bureau Volkscontacten aanwezig.

Dc jurel zegt blij te zijn met de ondersteuning die hij krijgt van de regering om Para tot ontwikkeling te brengen en dat de president in hoogst eigen persoon aanwezig is om van gedachten te wisselen met de gemeenschap.

Namens de gemeenschap van Bigi Poika sprak Keith Arumio over zaken die de gemeenschap graag tegemoet ziet.

BEKIJK OOK
Asycudasysteem Surinaamse douane weer in orde

Het staatshoofd dat aandachtig heeft geluisterd naar de punten zegt te begrijpen dat als iets niet gelijk gebeurd men ongeduldig kan worden. “Als er samengewerkt wordt en we de handen in elkaar slaan, ben ik ervan overtuigd dat wij dit land tot ontwikkeling kunnen brengen”, zegt het staatshoofd.

Tijdens dit bezoek woensdag werd er niet alleen gesproken, maar werden ook verschillende presentaties gegeven om de gemeenschap te motiveren zelf te kunnen ondernemen.

Er zijn presentaties verzorgd over aqua- en hydroponics. Ook de ondernemersorganisatie Wi Uma Fu Sranan heeft presentaties gehouden.

De bewoners van Bigi Poika zijn ervan overtuigd dat verdere ontwikkeling niet lang meer zal uitblijven.