fbpx

Bouterse bedankt vertrekkende ambassadeur van Amerika voor inzet en bijdrage

President Desiré Bouterse bedankte de vertrekkende ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika, Edwin Nolan, voor zijn inzet en bijdrage tijdens zijn periode in Suriname. Nolan is vanaf 2015 ambassadeur voor Amerika in Suriname geweest. In zijn dankwoord gisteren ter gelegenheid van het afscheid van ambassadeur Nolan, gaf het staatshoofd aan dat Suriname en Amerika voor langer dan veertig jaren een goede en stevige bilaterale relatie hebben en in de periode van Nolan is deze band verder verstevigd.

Goede prestaties worden alleen bereikt door ondersteuning van een goed team. De president sprak daarom zijn waardering uit voor het personeel op zijn ambassade voor hun inzet en bijdrage. “Ambassadeur Nolan, u hebt bewezen een zeer bekwame diplomaat te zijn, die wederom de goede relatie tussen onze naties hoog heeft weten te houden. Suriname is een goed voorbeeld van een moderne multiculturele samenleving, waarin iedereen leeft in eenheid en vrede en respect heeft voor elkaars culturen. Het doet me goed dat u en uw echtgenote met deze expressieve ervaringen vertrekken”. Aldus president Bouterse tijdens de afscheidsreceptie van de scheidende ambassadeur bij diens residentie.

BEKIJK OOK
"Inheemsen moeten elkaar beschermen"

Verder gaf de president aan uit te kijken naar een goede samenwerking met de opvolger van Nolan. “Een goede fundering is gelegd en de goede relatie tussen beide landen zal voortgezet worden.”

Namens de regering en de gemeenschap bedankte het staatshoofd de ambassadeur voor zijn inzet en waardevolle bijdrage, vriendschap, professionaliteit en persoonlijke toewijding bij het behouden en de voortzetting van een duurzame relatie tussen de Republiek Suriname en de Verenigde Staten van Amerika. Hij wenste hem het beste in zijn verdere carrière.