fbpx
Bouterse dringt aan op naleving afspraken

GFC NIEUWS- Ex-president Desi Bouterse blijft erbij dat de scheidende regering afspraken heeft gemaakt met de aantredende Surinaamse regering.

Bij die gesprekken zaten onder meer aan Chandrikapersad Santokhi, Ronnie Brunswijk, Albert Ramdin, ex-minister Gillmore Hoefdraad en Bouterse.

De bedoeling was om te komen tot een zo soepel mogelijke regeringsoverdracht en hebben partijen ook afspraken gemaakt hoe verder op te trekken.

Die afspraken zouden vervat worden in een document dat door alle partijen getekend zou moeten worden. “Nu zie ik dat men een andere weg opgaat,” merkte Bouterse zaterdagavond op tijdens een onlinemeeting van de NDP.

De NDP-leider zegt zondag weer een afspraak te zullen maken om ontvangen te worden, omdat het wachten is op de ondertekening van het document. Hiertoe zou Ramdin duidelijke instructies hebben gehad van Santokhi. Bouterse noemt Ramdin een leugenaar als die in Nederland heeft beweerd dat er geen afspraken zijn.

Bouterse: “De zaken die wij gezegd hebben, waarbij de gaande regering zou ondersteunen, hoe, wat, waar, wanneer, wie en in welke mate. Die opdracht is gegeven aan meneer Ramdin. En ik hoop niet dat hij gezegd heeft in het buitenland dat hij geen afspraken heeft met de voorgaande regering”.

“Als hij dat gezegd heeft, ga ik genoodzaakt zijn te zeggen dat hij liegt. Hij jokt niet, dan liegt hij als hij dat gezegd heeft. De vicepresident is daar, zijne excellentie en de president is daar. Die weten en die zitten te wachten op de draft. De eerste draft wat wij samen zouden bekijken en welke wij samen zouden signeren”.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…