fbpx
Bouterse dringt aan op naleving afspraken

GFC NIEUWS- Ex-president Desi Bouterse blijft erbij dat de scheidende regering afspraken heeft gemaakt met de aantredende Surinaamse regering.

Bij die gesprekken zaten onder meer aan Chandrikapersad Santokhi, Ronnie Brunswijk, Albert Ramdin, ex-minister Gillmore Hoefdraad en Bouterse.

De bedoeling was om te komen tot een zo soepel mogelijke regeringsoverdracht en hebben partijen ook afspraken gemaakt hoe verder op te trekken.

Die afspraken zouden vervat worden in een document dat door alle partijen getekend zou moeten worden. “Nu zie ik dat men een andere weg opgaat,” merkte Bouterse zaterdagavond op tijdens een onlinemeeting van de NDP.

De NDP-leider zegt zondag weer een afspraak te zullen maken om ontvangen te worden, omdat het wachten is op de ondertekening van het document. Hiertoe zou Ramdin duidelijke instructies hebben gehad van Santokhi. Bouterse noemt Ramdin een leugenaar als die in Nederland heeft beweerd dat er geen afspraken zijn.

Bouterse: “De zaken die wij gezegd hebben, waarbij de gaande regering zou ondersteunen, hoe, wat, waar, wanneer, wie en in welke mate. Die opdracht is gegeven aan meneer Ramdin. En ik hoop niet dat hij gezegd heeft in het buitenland dat hij geen afspraken heeft met de voorgaande regering”.

“Als hij dat gezegd heeft, ga ik genoodzaakt zijn te zeggen dat hij liegt. Hij jokt niet, dan liegt hij als hij dat gezegd heeft. De vicepresident is daar, zijne excellentie en de president is daar. Die weten en die zitten te wachten op de draft. De eerste draft wat wij samen zouden bekijken en welke wij samen zouden signeren”.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.