fbpx

Bouterse dringt aan op naleving afspraken

GFC NIEUWS- Ex-president Desi Bouterse blijft erbij dat de scheidende regering afspraken heeft gemaakt met de aantredende Surinaamse regering.

Bij die gesprekken zaten onder meer aan Chandrikapersad Santokhi, Ronnie Brunswijk, Albert Ramdin, ex-minister Gillmore Hoefdraad en Bouterse.

De bedoeling was om te komen tot een zo soepel mogelijke regeringsoverdracht en hebben partijen ook afspraken gemaakt hoe verder op te trekken.

Die afspraken zouden vervat worden in een document dat door alle partijen getekend zou moeten worden. “Nu zie ik dat men een andere weg opgaat,” merkte Bouterse zaterdagavond op tijdens een onlinemeeting van de NDP.

De NDP-leider zegt zondag weer een afspraak te zullen maken om ontvangen te worden, omdat het wachten is op de ondertekening van het document. Hiertoe zou Ramdin duidelijke instructies hebben gehad van Santokhi. Bouterse noemt Ramdin een leugenaar als die in Nederland heeft beweerd dat er geen afspraken zijn.

BEKIJK OOK
Caribisch gebied en VS intensiveren samenwerking

Bouterse: “De zaken die wij gezegd hebben, waarbij de gaande regering zou ondersteunen, hoe, wat, waar, wanneer, wie en in welke mate. Die opdracht is gegeven aan meneer Ramdin. En ik hoop niet dat hij gezegd heeft in het buitenland dat hij geen afspraken heeft met de voorgaande regering”.

“Als hij dat gezegd heeft, ga ik genoodzaakt zijn te zeggen dat hij liegt. Hij jokt niet, dan liegt hij als hij dat gezegd heeft. De vicepresident is daar, zijne excellentie en de president is daar. Die weten en die zitten te wachten op de draft. De eerste draft wat wij samen zouden bekijken en welke wij samen zouden signeren”.