fbpx

Bouta's Milieuplan nu stichting

GFC NIEUWS- Vanwege de gewijzigde beleidsinzichten vond de minister van Volksgezondheid Antoine Elias het noodzakelijk de huidige verbrandingsoven Commissie om te zetten in Stichting Bouta’s Milieuplan.
De stichting zal vanaf heden zo zelfstandig mogelijk opereren. Het voornaamste doel van de stichting is het plaatsen en controleren van de landelijke verbrandingsovens. Daarnaast is de Stichting ook verantwoordelijk voor het trainen en begeleiden van plaatselijke bewoners in het omgaan met de verbrandingsovens, zodat het huisvuil verwerkt kan worden.
Minister Elias stelde dat met behulp van de stichting, Suriname een schoon land dient te worden en ook moet blijven. “Wij hebben het Amazonegebied als en enorme bezit voor ons geliefd land Suriname,” aldus Elias. De bewindsman benadrukte de waarde van het Amazonegebied en dat de gemeenschap er zorgvuldig mee dient om te gaan.
Het is de bedoeling dat er landelijk 120 verbrandingsovens geplaatst worden, verspreid over vier fases. In iedere fase zullen dertig verbrandingsovens opgeleverd worden.
“We hebben grote plannen,” aldus voorzitter Boy Guardiola van de stichting. Hij stelde heel verheugd te zijn met dit moment. Volgens Guardiola zal het project vuilverwerking niet alleen werkgelegenheid creëren maar zal ook zorg dragen voor een beter leefgemeenschap in Suriname. Als stichting zullen zij nagaan hoe zij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en eventueel andere ministeries kunnen bijstaan.
Rick Kromodihardjo, beschermheer van de stichting, is de mening toegedaan dat naast het landelijk plaatsen van verbrandingsovens, de stichting nu ook een mind shift dient te creëren bij de Surinaamse gemeenschap, zodat het project tot een succes mag gaan behoren.
Volgens Kromodihardjo zal de gemeenschap bewust gemaakt moeten worden dat het huisvuil niet overal gedumpt dient te worden, maar dat zij het vuil nu ook daadwerkelijk in de daarvoor bestemde verbrandingsovens laten verwerken.

BEKIJK OOK
Santokhi bespreekt situatie Haïti met Economische en Sociale Raad VN