fbpx
Bouta’s Milieuplan nu stichting

GFC NIEUWS- Vanwege de gewijzigde beleidsinzichten vond de minister van Volksgezondheid Antoine Elias het noodzakelijk de huidige verbrandingsoven Commissie om te zetten in Stichting Bouta’s Milieuplan.

De stichting zal vanaf heden zo zelfstandig mogelijk opereren. Het voornaamste doel van de stichting is het plaatsen en controleren van de landelijke verbrandingsovens. Daarnaast is de Stichting ook verantwoordelijk voor het trainen en begeleiden van plaatselijke bewoners in het omgaan met de verbrandingsovens, zodat het huisvuil verwerkt kan worden.

Minister Elias stelde dat met behulp van de stichting, Suriname een schoon land dient te worden en ook moet blijven. “Wij hebben het Amazonegebied als en enorme bezit voor ons geliefd land Suriname,” aldus Elias. De bewindsman benadrukte de waarde van het Amazonegebied en dat de gemeenschap er zorgvuldig mee dient om te gaan.

Het is de bedoeling dat er landelijk 120 verbrandingsovens geplaatst worden, verspreid over vier fases. In iedere fase zullen dertig verbrandingsovens opgeleverd worden.

“We hebben grote plannen,” aldus voorzitter Boy Guardiola van de stichting. Hij stelde heel verheugd te zijn met dit moment. Volgens Guardiola zal het project vuilverwerking niet alleen werkgelegenheid creëren maar zal ook zorg dragen voor een beter leefgemeenschap in Suriname. Als stichting zullen zij nagaan hoe zij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en eventueel andere ministeries kunnen bijstaan.

Rick Kromodihardjo, beschermheer van de stichting, is de mening toegedaan dat naast het landelijk plaatsen van verbrandingsovens, de stichting nu ook een mind shift dient te creëren bij de Surinaamse gemeenschap, zodat het project tot een succes mag gaan behoren.

Volgens Kromodihardjo zal de gemeenschap bewust gemaakt moeten worden dat het huisvuil niet overal gedumpt dient te worden, maar dat zij het vuil nu ook daadwerkelijk in de daarvoor bestemde verbrandingsovens laten verwerken.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…