fbpx
Bousaid: politieke motieven bij wijziging kasreservepolitiek

Econoom Jim Bousaid is van mening dat er politieke motieven schuilen achter het besluit van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) dat een deel van hun valutareserve uit het buitenland van commerciele banken nu op een rekening van de moederbank moet.

Volgens de CBvS zou ook voldaan zijn aan de internationale standaard. Bousaid gelooft echter dat er in aanloop naar de verkiezingen, monetair gefinancierd zal worden.

Voordat de bankiersvereniging hiermee akkoord ging, hadden er strengere voorwaarden moeten gelden voor de Centrale Bank. De moederbank zou een betere solvabiliteit moeten hebben, en onafhankelijk moeten zijn, zei Bousaid aan Radio ABC.

De verplichte kasreserves in euro’s zullen ten volle bij de CBvS worden aangehouden op een speciale rekening. Van de verplichte kasreserves in US-dollars zal ten minste de helft bij de Centrale Bank worden aangehouden op de US$-kasreserverekening.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.