fbpx

Botox-injecties kunnen angst verminderen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Botox, of Botulinetoxine, wordt vaak geïnjecteerd om rimpels, migraine, spierspasmen, overmatig zweten en incontinentie te verlichten.

Onderzoekers van de Skaggs School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences aan de University of California San Diego, in samenwerking met twee artsen uit Duitsland, hebben mogelijk een nieuwe manier gevonden om die te gebruiken dankzij de Adverse Effect Reporting System (FAERS) -database van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Ruim 40.000 mensen hebben aangegeven wat er met ze gebeurde na een Botox-behandeling.

De studie, gepubliceerd op 21 december in het tijdschrift Scientific Reports, ontdekte dat mensen die Botox-injecties op vier verschillende plaatsen kregen – niet alleen in het voorhoofd – aanzienlijk minder vaak angst rapporteerden dan patiënten die verschillende behandelingen ondergingen voor dezelfde aandoeningen.

BEKIJK OOK
Je vriend of vriendin oraal verwennen verhoogt risico op keelkanker

Wat ze ontdekten was dat het gerapporteerde angstrisico 22 tot 72 procent lager was bij met Botox behandelde patiënten voor vier van de acht aandoeningen en injectieplaatsen: gezichtsspieren voor cosmetisch gebruik; gezichts- en hoofdspieren voor migraine; bovenste en onderste ledematen voor spasmen en spasticiteit; en nekspieren voor torticollis.