fbpx
Boston Dynamics begint verkoop van robothond Spot die rent, trappen loopt en danst

GFC NIEUWS- Boston Dynamics, ooit onderdeel van Google moeder Alphabet, is officieel begonnen met de verkoop van zijn vierbenige robothot Spot, die onder meer trappen kan lopen, rent en danst.

Het is de eerste keer sinds de oprichting in 1992 dat het Amerikaanse bedrijf zijn technologie direct aan eindgebruikers levert.

De Spot Explorer developer kit, met onder meer batterijen en batterijlader, gaat US$ 74,500 kosten en kan worden besteld shop.bostondynamics.com.

“We zijn van plan om volgend jaar ongeveer duizend Spots te produceren, maar kunnen dat verhogen op basis van de
vraag”, zegt een woordvoerder van Boston Dynamics.

Als gevolg van de virusuitbraak is de belangstelling voor autonome technologieën zoals drones en robots sterk toegenomen. In april heeft Boston Dynamics haar toolkit voor robotica voor de gezondheidszorg reeds open source gemaakt.

Belangstellenden kunnen maximaal twee Spots kopen via het winkelportaal van Boston Dynamics. Bedrijven zullen contact moeten opnemen met het verkoopteam over grotere aankopen.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…