Borstvoeding niet alleen voeding, maar ook preventieve gezondheidszorg

GFC NIEUWS-“Welzijn van de mens begint met de geboorte.”

“Als de baby bij de geboorte niet goed wordt opgevangen, is dat al een valse start. Eén van de elementen van goede opvang is borstvoeding”, zegt de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA, Jennifer Simons.

De DNA – voorzitter heeft een toespraak gehouden bij de opening van de Internationale Borstvoedingsweek op het hoofdkantoor van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD).

“Empower Parents, enable breastfeeding”, is het thema van de Wereld Borstvoedingsweek. Gedurende de hele week, maar ook voor de rest van het jaar zal de focus worden gelegd op het borstvoeren in combinatie met werk.

Belang moedermelk

Borstvoeding is niet alleen voeding, maar is ook preventieve gezondheidszorg op zijn best. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat moedermelk niet alleen goed is voor het kind, maar ook voor de moeder.

“Moeders hebben een kleinere kans op borstkanker en de baarmoeder herstelt beter met borstvoeding”, stelt de parlementsvoorzitter.

Voorzitter Simons heeft in haar toespraak ook aandacht besteed aan de wet Arbeidsbescherming Gezin, die op 11 april is aangenomen.

Alle vrouwen in Suriname mogen minimaal 14 en maximaal 16 weken zwangerschapsverlof.

In de wet worden werkgevers ook gestimuleerd om vrouwen in de gelegenheid te stellen om borstvoeding te geven.

Overige berichten