fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Bootsman die passagier berooft, verdrinkt in Marowijnerivier

Een bootsman die bekend is als Jote viel in de avond van zondag 8 juli tijdens een worsteling met een passagier ter hoogte van een locatie bekend als Bonjo in de Marowijnerivier en verdween in de diepte.

Het lukte de passagier, die een ondernemer is te Albina, om na het incident met de boot het Veerplein van Albina te bereiken, waarna hij de politie inschakelde. Hij verklaarde aan de politie dat hij vanuit de Franse kant een boot instapte om vervoerd te worden naar Albina. De bootsman, met wie hij alleen in het vaartuig was, vroeg hem 10 euro voor de oversteek.

Toen zij het Veerplein van Albina naderden, haalde de passagier geld uit zijn broekzak om te betalen. Op dat moment voer de bootsman terug naar het midden van de rivier richting Bonjo. Hij bracht de passagier enkele slagen met een ijzeren pijp toe. Onder bedreiging moest het slachtoffer al zijn geld afstaan. Tijdens die handeling ontstond er een worsteling tussen Jote en de passagier.

OOK INTERESSANT
Grachelle Sluisdom treedt donderdag toe tot VHP-fractie in DNA

De bootsman viel met buit in de rivier en verdween in de diepte. De passagier voer met de boot naar Albina en schakelde de politie in. Een zoekactie van de politie en de militairen en familieleden van Jote leverde niet het gewenste resultaat op.

De passagier, die lichte verwondingen opliep, werd na medische behandeling door de plaatselijke arts heengezonden.

Het lijk van Jote werd afgelopen dinsdag door de Franse politie opgevist en overgedragen aan de politie van Albina. Het ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen. Het vaartuig is hangende het onderzoek eveneens in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Oost.(GFC)