fbpx

‘Booba’ blijkt geen bom

Vanwege de angst voor terreur is opnieuw een vliegmaatschappij geschrokken van de eigen schaduw. Deze keer was het in Cyprus raak bij de Griekse Aegean Airlines.

Een schoonmaker vond een poppendoos, afkomstig uit Israël, in een vliegtuig dat naar Tel Aviv zou vertrekken.

Op de doos kwam het woord “booba” voor – dat is Hebreeuws voor “pop”. De schoonmaker meende echter dat er “bomba” geschreven stond: Grieks voor “bom”.

De vergissing was voldoende voor totale paniek op het vliegveld en het passagierstoestel werd doorzocht op explosieven. Na een flinke vertraging mocht het vliegtuig vertrekken.

De angst voor aanslagen leidt tegenwoordig vaak tot dit soort taferelen. Maandag verdwaalde een 62-jarige Spaanse toerist op de Köln Bonn Airport in Keulen.

Hij kwam daardoor in een voor passagiers verboden gebied. Het vliegveld werd geëvacueerd en 2500 passagiers vertrokken met vertraging.

Midden mei werd een toestel van Ryanair in Oslo geëvacueerd omdat iemand meende te horen dat twee ruziënde passagiers het over een bom hadden.

In april werd het Amsterdamse vliegveld Schiphol gedeeltelijk ontruimd nadat verdachte bagage voor paniek had gezorgd.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Amerikaanse toeristen gewaarschuwd Europa deze zomer te mijden vanwege een “risico van mogelijke terroristische aanvallen.” 

Overige berichten