Bond sluit overheidscrèches

GFC NIEUWSREDACTIE- Geconstateerd is dat de crèches van de SBEC ondanks de oproep vanuit de regering open zijn gebleven voor de kinderopvang.

Het hoofdbestuur van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren ( COL ) heeft samen met het bestuur van de Bond Landsdienaren Crèches (BLC) de opvatting dat de crèches openhouden en de medewerkers verplichten op het werk te verschijnen onverantwoordelijk is en in zijn geheel indruist tegen de directieven vanuit de regering.

Bovendien is het besmetting gevaar voor COVID-19 niet denkbeeldig, maar een harde realiteit. Al in zeker drie crèches hebben besmettingen plaatsgehad in de afgelopen weken.

Het BLC-bestuur heeft de leden geadviseerd om thuis te blijven en vanuit thuis verdere aanwijzingen van het ministerie van Volksgezondheid op te volgen.

Intussen is dit besluit met de SBEC-crèches gecommuniceerd.Maandag hebben alvast twee crèches geen kinderen opgevangen, omdat de leden uit voorzorg thuis zijn gebleven. Ouders wordt gevraagd rekening te houden dat ingaande vandaag de overige crèches gesloten blijven.

Overige berichten