fbpx
Bond RO&S-minister bespreekt knelpunten met minister

GFC NIEUWS- Het bestuur van de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling heeft een werkbezoek gebracht aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sportzaken (RO&S).

Het bestuur klopte aan de deur bij de minister om enkele zaken aan te kaarten. Vooral de nieuwe loonreeks van ambtenaren van de bestuursdienst kwam ter sprake.

Ook de kwestie van recente aanname van een grote groep ambtenaren, de aanhouding van salarissen van nieuwe krachten en de ingebruikname van een algemeen uniform bij de bestuursdienst werd besproken. De minister beloofde de bond te zullen werken aan de realisatie van de aangekaarte punten.

Bondsvoorzitter Glenn Swamipersad haalde aan dat de bestuursdienst en in het bijzonder de districtscommissarissen juist meer gemotiveerd zullen zijn en zich maximaal zullen inzetten als hun nieuwe salaris reeks officieel is.

De bewindsvrouw zei blij te zijn met het bezoek van de bond, omdat zij zo een beter beeld van zaken krijgt die zich afspelen bij het personeel. Ze zei ook alles dat er is aangehaald na te trekken en in het vervolg met het bestuur te praten.

Bondssecretaris Rudolgo Palmtak vroeg de minister om rekening te houden met nieuwe krachten die zijn aangenomen. De minister zei dat zij graag met eenieder wil samenwerken. Personeel die nog geen plek heeft om te werken, wil zij graag binnen het departement van Sport dat recentelijk bij het ministerie is ondergebracht accommoderen.

Foto: Bondssecretaris Rudolgo Palmtak in gesprek met de RO&S-minister

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.