fbpx
Bond OW eist duidelijkheid over ‘gedupeerde ambtenaren’

GFC NIEUWS- De bond bij Openbare Werken (OW) wil weten wat de status is van mensen die enkele maanden terug in dienst zijn genomen, maar niet zijn uitbetaald.

Het gaat volgens vakbondsvoorzitter Michael Sallons om een grote groep mensen die is aangezegd om thuis te blijven.
Bij het aantreden van minister Riad Nurmohammed is een werkgroep ingesteld om de status van deze groep te onderzoeken. Sallons is niet te spreken over de voortvarendheid waarmee de werkgroep de taken uitvoert.

Nurmohamed beloofde in september dat de problemen van personeelsleden geanalyseerd zouden worden en waar nodig opgelost. Het gaat bij dezen om bevorderingen en het aannemen van nieuw personeel.

Medewerkers die onlangs zijn aangetrokken werden per brief meegedeeld, dat zij, binnen een termijn van 1 maand, op de hoogte gesteld zullen worden ter zake het al dan niet voortzetten van hun dienstbetrekking en dat zij gedurende die periode zich niet hoeven aan te melden op de werkplek. Er is sprake van veel onduidelijkheden die een diepgaand onderzoek nodig hebben.

De bewindsman voerde aan dat hij bij zijn aantreden veel onzuiverheden geconstateerd heeft met betrekking tot bevorderingen van bestaand personeel en het aantrekken van nieuwe medewerkers. Hij liet verder optekenen dat personen niet eens op de hoogte waren van de aanname bij de overheid, ofschoon anderen in het bezit van een missive weigeren de werkplek te bezoeken.

Het gaat om een aantal medewerkers dat onrechtmatig in aanmerking is gekomen voor bevorderingen. Er zijn ook personeelsleden die reeds enkele maanden in dienst zijn en vooralsnog geen betaling hebben ontvangen. De OW-minister gaat voor een grondig onderzoek en houdt rekening met fraudepraktijken.

“Op dit moment is er ook geen geld om deze personeelsleden uit te betalen. Niemand wordt thuis gezet met behoud van salaris, een ieder wordt ingezet. Het onderzoek moet volgens planning binnen een maand zijn afgerond, waarna duidelijk moet zijn hoe verder met alle nieuwe medewerkers,” aldus minister Nurmohamed ruim twee maanden geleden.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.