fbpx

Bond Milieubeheer neemt actie medewerkers met onmiddellijke ingang over

GFC NIEUWS- De Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM) heeft de actie van de werknemers van de Straatonderhouddienst vrijdagmiddag met onmiddellijke ingang over genomen.

De binnenstad is vrijdag dus niet schoongemaakt door Openbaar Groen.

Het bondsbestuur heeft in de afgelopen periode vaker tevergeefs gewezen op de steeds verslechterde werksituatie. Minister Chotkan ontloopt elke communicatie, terwijl zijn ministerie steeds weer in gebreke blijft, schrijft de bond.

De werknemers weigerden langer met het afkeurenswaardig materiaal te werken en wachtten de komst van de bond af. ABPM-voorzitter Hugo Blanker heeft zich vrijdagmiddag bij het verzamelpunt te Ondrobon nabij de Calorschool georiënteerd.

BEKIJK OOK
Vermiste 18-jarige tiener terecht

Hij kwam al direct tot de overtuigende constatering dat de werkomstandigheden onhoudbaar zijn voor de werknemers.

“De bond is niet bereid de verantwoordelijk voor deze situatie dragen en wij nemen de actie met onmiddellijke ingaan over,” aldus de bondsvoorzitter. Hygiënisch en functioneel werken onder die situatie is niet verantwoord.

Blanker licht toe dat de directe aanleiding onder andere zijn: vuiltonnen die van alle kanten gebarsten zijn, de afwezigheid van veiligheidsvesten, ondeugdelijke harken en ander materiaal.

De medewerkers hebben ook in geen twee jaar veiligheidsschoeisel ontvangen van de dienst.