fbpx
Bond Milieubeheer neemt actie medewerkers met onmiddellijke ingang over

GFC NIEUWS- De Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM) heeft de actie van de werknemers van de Straatonderhouddienst vrijdagmiddag met onmiddellijke ingang over genomen.

De binnenstad is vrijdag dus niet schoongemaakt door Openbaar Groen.

Het bondsbestuur heeft in de afgelopen periode vaker tevergeefs gewezen op de steeds verslechterde werksituatie. Minister Chotkan ontloopt elke communicatie, terwijl zijn ministerie steeds weer in gebreke blijft, schrijft de bond.

De werknemers weigerden langer met het afkeurenswaardig materiaal te werken en wachtten de komst van de bond af. ABPM-voorzitter Hugo Blanker heeft zich vrijdagmiddag bij het verzamelpunt te Ondrobon nabij de Calorschool georiënteerd.

Hij kwam al direct tot de overtuigende constatering dat de werkomstandigheden onhoudbaar zijn voor de werknemers.

“De bond is niet bereid de verantwoordelijk voor deze situatie dragen en wij nemen de actie met onmiddellijke ingaan over,” aldus de bondsvoorzitter. Hygiënisch en functioneel werken onder die situatie is niet verantwoord.

Blanker licht toe dat de directe aanleiding onder andere zijn: vuiltonnen die van alle kanten gebarsten zijn, de afwezigheid van veiligheidsvesten, ondeugdelijke harken en ander materiaal.

De medewerkers hebben ook in geen twee jaar veiligheidsschoeisel ontvangen van de dienst.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…