fbpx
Bond Landsdienaren Crèches voert protestactie

Het bestuur van de Bond Landsdienaren Crèches(BLC) houdt vandaag een protestvergadering. Dit is duidelijk gemaakt in een schrijven aan de ministers van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Binnenlandse Zaken.

In het schrijven vraagt het bestuur van de BLC dringende aandacht voor het volgende:

Mede onder verwijzing naar aangehechte kopieën van de COL – brieven van heden aan respectievelijk de minister van Binnenlandse Zaken en de president van de Republiek Suriname bericht de BLC hierbij dat hij in samenspraak met de moederorganisatie, de COL, zijn leden heeft opgeroepen voor een spoed protest alv op maandagmorgen 20 april aanstaande.

Op 24 februari laatstleden heeft u kennelijk op instructie van de Raad van Ministers de COL/BLC door verwezen naar de minister van Binnenlandse Zaken, voor het vinden van een aanvaarbare oplossing.

Uit erkentelijkheid voor de hieraan voorafgaande interventie vanuit de President van de Republiek zijn de vakbondsacties toen niet zonder inspanningen van de (hoofd) besturen van de COL/BLC opgeschort.

De vakbondsleiding heeft daarop de minister van Binnenlandse Zaken sufficiënte documentatie in kwantitatief en kwalitatief aangereikt.

Deze situatie is ontstaan door het uitblijven van het aanvaardbaar antwoord van de regering , in casu de minister van Binnenlandse zaken over de Fiso- inpassing en daarbij behorende twk vanaf 1 januari 2008.
Als gevolg van dit schromelijk nalaten kunnen de leden niet op de werkvloer aanwezig zijn op maandag 20 april. In een spoed opgeroepen protestvergadering zullen zij beraadslagen over situatie, die veroorzaakt is door in het bijzonder de ministers van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Binnenlandse Zaken.

Afhankelijk van het beschikbaar resultaat vanuit de regering kan de alv besluiten de opgeschorte acties te continueren, dan wel deze met onmiddellijke ingang te hervatten”, schrijft het bestuur van BLC.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…