fbpx
Bond Bureau Dak- en Thuislozen op bezoek bij minister Ramadhin

GFC NIEUWS- De bond van het Bureau Dak- en Thuislozen (BDT) heeft een spoedoverleg gepleegd met de minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Het gesprek vond plaats naar aanleiding van een actueel vraagstuk dat zich afspeelt bij het BDT. Dit overleg vond plaats dinsdag op het ministerie van Volksgezondheid in aanwezigheid van Murwin Leeflang als adviseur.

De bond informeerde de minister over de actuele personeelsaangelegenheden van het BDT. Naar voren is gekomen dat zaken die beloofd waren aan het personeel in de periode april 2020 nooit tot uitvoering zijn gekomen.

De minister lichtte de bond in over de informatie die beschikbaar is op het ministerie. Uit het gesprek met de bond is naar voren gekomen dat er zeven personeelsleden werken bij BDT. Zij hebben tot op heden geen salaris ontvangen.

Er zijn wederzijdse weer voorstellen gedaan en men is tot het besluit gekomen om zo spoedig als mogelijk met een structurele oplossing te komen. Dit zal natuurlijk gebeuren op basis van een inventarisatie van de nodige stukken die aangeleverd zullen worden door BDT en de personeelsleden.

Ook staat op agenda een werkbezoek van Ramadhin aan het Bureau Dak- en Thuislozen, waarbij de wens is geuit dat er een duidelijke organisatiestructuur moet worden opgezet.

Ramadhin heeft de bond ook erop gewezen dat er in de stukken van het ministerie formeel geen enkele coördinator is aangesteld voor het Bureau Dak- en Thuislozen. Er komt een diepgaand onderzoek naar de rol van personen die zich voordoen als coördinator. De bewindsman riep de bond op om hierin ondersteuning te geven. Tevens sprak de minister zijn erkentelijkheid uit voor het zware werk dat het personeel dagelijks doet.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…