Bomvolle geairconditioneerde supermarkten in Paramaribo terwijl coronasituatie escaleert

GFC NIEUWSREDACTIE- Vandaag, vrijdag, waren enkele bekende supermarkten in Paramaribo weer overvol met klanten die tegelijkertijd hun boodschappen wilden doen.

Terwijl er in Suriname sprake is van een noodsituatie ten aanzien van virusbesmettingen en ziekenhuisbezettingen, gingen sommige families in alle rust “gezellig” met z’n allen shoppen in gekoelde niet goed geventileerde supermarkten.

Verontruste burgers die de ernst van de coronasituatie wel inzien, storen zich mateloos aan het feit dat hiertegen niet wordt opgetreden.

Aan GFC zeggen ze dat het in feite ‘dweilen met de kraan open is” in ons land.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Fouter kan het niet in Suriname: supermarkten met airco’s mogen open en markten moeten sluiten

Ook het KSVC irriteert zich aan het massaal negeren van de coronaregels.

“Wij weten dat besmettingen veel sneller plaatsvinden in drukbezochte binnenruimtes, zoals gekoelde winkels, slagerijen en dergelijken. Dat mensen in deze risicovolle periode met z’n ‘allen” langdurig, in alle rust, gaan shoppen in winkels is dan onbegrijpelijk”, stelt het KSVC.

Het liefste ziet het VrouwenCollectief dat de verkoop van levensmiddelen zo veel als mogelijk naar buiten wordt verplaatst. In de buitenlucht is de kans op besmettingen 20 keer kleiner, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Maar indien dat niet haalbaar is ziet het KSVC graag dat er  in ieder geval een quotum wordt gehanteerd. Er zou net als in Nederland een maximaal aantal mensen per vierkante meter en gezin tegelijk naar binnen mogen gaan.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten