fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

BOG: Nog geen vaccin tegen coronavirus, kruidenthee werkt niet

GFC NIEUWS- Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) doet een dringend beroep op de samenleving om de nationale maatregelen voor de ontstane Covid-19-situatie in acht te nemen.

Het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Berichten hebben het BOG bereikt als zouden traditionele geneeskruiden de genezing van het coronavirus garanderen en dat wij als instituut het gebruik van een bepaalde kruidenthee hebben geadviseerd. Dit berust niet op waarheid, zegt het BOG in een persbericht.

“De samenleving willen wij erop attenderen dat er nog geen vaccin is voor het corona virus. Het corona virus is een nieuw en onbekend virus, waarover er momenteel onvoldoende data aanwezig is. Alle informatie wordt wereldwijd verzameld en er worden in diverse landen gedegen onderzoeken uitgevoerd om uiteindelijk een vaccin te ontwikkelen. Helaas is dat moment nog niet bereikt.”

“Wij zitten nog in de fase van data verzameling en testen. Het BOG heeft vooralsnog geen medicatie voor bestrijding van het coronavirus. Er is geen bewijs dat de aangeboden traditionele kruiden, daadwerkelijk het corona virus bestrijden. Er wordt daarom een dringend beroep gedaan op de burgers van ons land om de hygiĆ«nemaatregelen in acht te nemen en zichzelf in het openbaar te beschermen middels een mond- en neusbedekking.”

OOK INTERESSANT
Beperking slachten vrouwelijke runderen bij wet vastgelegd

Het coronavirus heeft zich wereldwijd razendsnel verspreid. En ook in Suriname moeten wij rekening houden met de gevolgen van dit virus. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg vraagt om uw actieve medewerking en ondersteunt dagelijks alle actoren in de medische sector om de werkzaamheden die de ontstane Covid-19-situatie met zich meebrengt, zorgvuldig uit te voeren.

De telefonische hulplijn van het BOG, die de schakel is tussen de burgers en de hulpdiensten, biedt adequate ondersteuning in deze Covid-19 periode.

“We doen ook een beroep op de samenleving om elkaar te ondersteunen tijdens deze crisis. Denk aan de minder draagkrachtigen en kwetsbaren onder ons. Een berichtje, een telefoontje en hulp bieden waar mogelijk en nodig. Samen staan we sterk en zullen we ook hierdoor heen komen.”