fbpx
BOG: Nog geen vaccin tegen coronavirus, kruidenthee werkt niet

GFC NIEUWS- Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) doet een dringend beroep op de samenleving om de nationale maatregelen voor de ontstane Covid-19-situatie in acht te nemen.

Het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Berichten hebben het BOG bereikt als zouden traditionele geneeskruiden de genezing van het coronavirus garanderen en dat wij als instituut het gebruik van een bepaalde kruidenthee hebben geadviseerd. Dit berust niet op waarheid, zegt het BOG in een persbericht.

“De samenleving willen wij erop attenderen dat er nog geen vaccin is voor het corona virus. Het corona virus is een nieuw en onbekend virus, waarover er momenteel onvoldoende data aanwezig is. Alle informatie wordt wereldwijd verzameld en er worden in diverse landen gedegen onderzoeken uitgevoerd om uiteindelijk een vaccin te ontwikkelen. Helaas is dat moment nog niet bereikt.”

“Wij zitten nog in de fase van data verzameling en testen. Het BOG heeft vooralsnog geen medicatie voor bestrijding van het coronavirus. Er is geen bewijs dat de aangeboden traditionele kruiden, daadwerkelijk het corona virus bestrijden. Er wordt daarom een dringend beroep gedaan op de burgers van ons land om de hygiënemaatregelen in acht te nemen en zichzelf in het openbaar te beschermen middels een mond- en neusbedekking.”

Het coronavirus heeft zich wereldwijd razendsnel verspreid. En ook in Suriname moeten wij rekening houden met de gevolgen van dit virus. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg vraagt om uw actieve medewerking en ondersteunt dagelijks alle actoren in de medische sector om de werkzaamheden die de ontstane Covid-19-situatie met zich meebrengt, zorgvuldig uit te voeren.

De telefonische hulplijn van het BOG, die de schakel is tussen de burgers en de hulpdiensten, biedt adequate ondersteuning in deze Covid-19 periode.

“We doen ook een beroep op de samenleving om elkaar te ondersteunen tijdens deze crisis. Denk aan de minder draagkrachtigen en kwetsbaren onder ons. Een berichtje, een telefoontje en hulp bieden waar mogelijk en nodig. Samen staan we sterk en zullen we ook hierdoor heen komen.”

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…