fbpx
Boekpresentatie en uitreiking oorkonde VHP Nederland

GFC NIEUWS- Woensdag werd te Reeuwijk Nederland, door VHP Nederland een feestelijke bijeenkomst gehouden waarbij de boekpresentatie ‘Gewenste en ongewenste verbondenheid’ van Sekhar Bissesur centraal stond.

De auteur beschrijft in zijn boek de noodzaak en het gevoel van verbondenheid. Maar ook de vijandigheid en het wantrouwen in die verbondenheid tussen Suriname en Nederland, tussen Surinaamse politieke partijen en vooral tussen Surinamers onderling.

Hij beschrijft het onderwerp vanuit zijn politieke ervaringen als voorzitter van VHP Nederland gedurende een periode van bijna 15 jaar.

Ondanks de vele rijkdommen, heerst er in het land nog steeds armoede. Een betere politieke, sociale en culturele focus op de bevordering van de nationale verbondenheid van alle Surinamers kan aanzienlijk bijdragen aan de verbetering van het welzijn in het land.

Ook is met dit boek de discussie opgelaaid of VHP Nederland nu 30 jaar bestaat of 66 jaar. Er is een document in dit boek waaruit blijkt dat 66 jaar geleden VHP Nederland in Amsterdam is opgericht. Anderen beweren dat de organisatie formeel 30 jaren bestaat.

De bijeenkomst werd ook gehouden in verband met de viering van 70 jaar VHP.

In januari van dit jaar is deze verjaardag groots gevierd in Suriname en VHP Nederland heeft gemeend ook Nederland te vieren.

Een aantal VHP’ers is gehuldigd door VHP-voorzitter Chan Santokhi met een oorkonde als blijk van waardering voor hun geweldige inzet voor de partij.

Voorzitter Santokhi deed ook verslag over de politieke ontwikkelingen in Suriname. Het zijn spannende tijden in Suriname en de komende verkiezingen zijn heel belangrijk voor de toekomst van land en volk.

De journalist Roy Khemradj gaf aan dat septembermaand in Nederland, ‘Santokhi-maand’ is; dus zijn er de komende dagen volop activiteiten waarbij voorzitter Santokhi aanwezig zal zijn.

op 27 september werd tijdens een bijeenkomst in Zaandam de VHP Nederland Kern Zaandam geïnstalleerd.

VHP Nederland voorzitter Lachman Soedamah benadrukte het belang van ondersteuning van de moederpartij door de diaspora. De vele activiteiten die ontplooid werden door VHP Nederland zijn besproken.

Op 29 september is de Jagernath Lachmon Lezing in Amsterdam. Tijdens deze lezing zal Peter Meel het hebben over ‘het Land van ooit of het land van nooit? En over vertrouwen in de Surinaamse politiek.

Meer nieuws

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Nieuw bondscentrum BBGO maakt fleurige indruk

GFC NIEUWS- De officiële opening van het centrum van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft donderdag plaatsgevonden. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Covid-19-protocol ontwikkeld voor kinderverblijven

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft een protocol ontvangen voor Covid-19-maatregelen bij kinderdagverblijven, tehuizen en internaten. Dikke mensen slanken het…

Open brief afzetting Gaama Albert Aboikoni

GFC NIEUWS- De kabiteni’s en basya’s der Saamaka in Nederland bijeen op zondag 18 oktober. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…