fbpx

“Boekingsagenten, Touroperators en Reisbureaus in Suriname” vastgesteld als Nationale Standaard door SSB

GFC NIEUWS- Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Boekingsagenten, Touroperators en Reisbureaus in Suriname” afgekondigd op 9 december.

Deze standaard is de eerste revisie van de Nationale Standaard “Boekingsagenten en Touroperators” die in december 2014 is vastgesteld.

Dit document bevat minimale specifieke eisen voor een goede bedrijfsvoering, waardoor er wordt bijgedragen aan de optimalisering van de veiligheid van de consument.

Bij het verkopen van lokale tours werken een boekingsagent en een reisbureau in het verlengde van de touroperator.

Het is dan ook noodzakelijk dat een boekingsagent die lokale boekingen doet voor een touroperator, zich aan dezelfde richtlijnen houdt met betrekking tot boekingen, als waar de touroperator zich volgens de standaard zelf aan dient te houden.

BEKIJK OOK
25-jarige man met ziekelijke neiging tot brandstichting weer aangehouden

Vandaar dat wegens deze overlapping in verantwoordelijkheden de richtlijnen voor Boekingsagenten, Touroperators en Reisbureaus gecombineerd zijn in deze standaard.

Hierbij wordt de hoop uitgesproken dat deze standaard een bijdrage mag leveren aan de verdere groei en versterking van de toerismesector in Suriname, waarbij de volgende stap is het verheffen van de Nationale Standaard tot een Technisch Voorschrift.