fbpx

Boardingtraining bemanning Kustwacht Suriname afgerond

GFC NIEUWS- De Kustwacht van Suriname is met verschillende taken belast die vastgesteld zijn bij wet en om die naar behoren uit te voeren, wordt de bemanning vaker getraind.

Van Ocea zijn er enkele trainers in Suriname die al geruime tijd bezig zijn met het trainen en bijscholen van onder andere het bemanningsteam.

Tot deze training behoort ook de procedure van boarden van andere vaartuigen. Suriname Coast Guard heeft ook de taak om de veiligheid te waarborgen en om controle uit te oefenen op onder andere vissersboten.

In het kader hiervan deden de Franse instructeurs onder leiding van Christophe Hervé een gedetailleerde boarding training. De afgelopen week is deze afgerond met een final drill.

BEKIJK OOK
Speciale herdenking Internationale dag van Yoga

Tijdens deze drill werd assistentie verleend door een Frans schip, P 624 Gendarmerie Maritime, dat in Suriname was en het boarding team van de Kustwacht van Suriname deed daarop de drill.

De instructeur geeft aan dat zij de lessen goed hebben doorlopen en daarom de drill goed hebben uitgevoerd, door alle stappen nauwkeurig op te volgen en toe te passen.

Zowel directeur Kolonel Jerry Slijngard als de instructeur Christophe Hervé zijn zeer ingenomen met de samenwerking tussen de Kustwacht van Suriname en Ocea.

Het bemanningsteam van de Kustwacht van Suriname is dus beter in staat te voldoen aan de haar bij wet opgedragen taken.