fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Bloemenhulde bij Nationaal Monument Bastion Veere

GFC NIEUWS- De Stichting 8 December 1982 brengt op 8 december om 12.00 uur een bloemenhulde bij het nationaal monument Bastion Veere – 8 december 1982.
Het monument staat op de plek waar 38 jaar geleden 15 mannen zijn doodgeschoten. Een indrukwekkend deel van het monument wordt gevormd door de Muur van de Herinnering: de muur van het Fort waar de kogelinslagen te zien zijn.
Herdenkingen dienen niet alleen als herinnering aan het verleden, maar vooral om alertheid en bewustzijn te vergroten, zodat ernstige en gruwelijke schendingen van mensenrechten in de toekomst niet herhaald worden.
Het monument is in 2009 opgericht als blijvende nagedachtenis van de 15 helden van de democratie, die zonder vorm van proces op 8 december 1982 in Bastion Veere van Fort Zeelandia zijn vermoord.
“Het democratisch Suriname waar we nu in leven met alle vrijheden en rechten hebben we vooral te danken aan de strijd die deze mannen hebben gevoerd”, stelt de stichting.
De bloemenhulde zal vanwege de Covid-19-protocollen op een aangepaste wijze plaatsvinden.

OOK INTERESSANT
Berichten over eerste dode door vervuild water te Brokopondo gaan viraal op social media