fbpx
‘Bloedzuiveringstechniek’ gebruikt magneten om kanker uit lichaam te verwijderen

GFC NIEUWS- Onderzoekers hebben een nieuw ‘bloedzuiveringssysteem’ ontwikkeld dat gebruikt kan worden om condities, zoals leukemie, bloedvergiftiging en malaria uit het lichaam te verwijderen.

Het systeem, MediSieve, zal hoogstwaarschijnlijk in 2020 op mensen worden uitgetest, zegt George Frodsham, het brein hierachter.

Hij zegt: “In theorie kan je alles bestrijden. Vergiftiging, pathogenen, virussen bacteriën, alles wat we specifiek kunnen binden, kunnen we verwijderen. Dus, het is een heel machtig en potentieel middel.

“Een tumor kan je wegsnijden, bloedkanker is een tumor in het bloed, dus waarom die niet op dezelfde wijze verwijderen?

“Nu weten wij dat het mogelijk is, het is slechts een kwestie van de juiste details uitzoeken.”

Bij dit systeem wordt er bloed genomen van de patiënt, voordat die geïnjecteerd wordt met kleine magnetische deeltjes die een specifieke ziekte bindt.

Het systeem houdt de gebonden deeltjes gevangen, gebruikmakend van magneten, voordat er weer schoon bloed wordt gepompt in de patiënt.

Het proces wordt een paar keer herhaald, totdat de ziekte een dusdanig laag niveau heeft bereikt dat die verwijderd kan worden door het immuunsysteem, of met medicatie.

Het proces duurt slechts enkele uren.

Meer gezondheidsnieuws

Slimme toiletten die kanker kunnen opsporen

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Standord University in de VS hebben een toilet ontwikkeld dat ontlasting en urine analyseert op ziektes. Dikke vrouwen makkelijk slank…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke vrouwen makkelijk slank met…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…