fbpx

Bloedverdunners en pijnstillers, geneesmiddelen die mensen in het ziekenhuis doen belanden

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Nieuw onderzoek in Californië naar bijwerkingen van medicijngebruik wees uit dat anticoagulantia (bloedverdunners) en diabetesmedicijnen elk jaar de oorzaak zijn van een aanzienlijk aantal volwassenen van 65 jaar en ouder die naar de spoedeisende hulp (SEH) gaan.

Jongere volwassenen, tussen de leeftijd van 25 en 44 jaar, hadden meer kans op medicatieschade door oneigenlijk gebruik van medicijnen, zoals benzodiazepinen en opioïden.

Kinderen van 5 jaar en jonger die werden gebracht naar een spoedeisende hulp van een ziekenhuis hadden meer te maken met blootstelling aan medicijnen of bijwerkingen van antibiotica.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: Experts waarschuwen voor beroerte door nek te hard te masseren of verkeerd manipuleren

Schade door medicatie werd veroorzaakt door verschillende factoren, zoals mensen die meer dan hun voorgeschreven doseringen namen, mensen die medicijnen gebruikten die voor andere mensen waren voorgeschreven, allergische reacties en mensen die de medicijnen gebruikten voor niet-goedgekeurd gebruik.

BEKIJK OOK
Significante post-COVID hersenafwijkingen onthuld door speciale MRI

Ziekenhuisopname, die plaatsvond in ongeveer een derde van de SEH -bezoeken, was waarschijnlijker wanneer patiënten meer dan één medicijn namen, volgens het rapport dat werd gepubliceerd in JAMA, meldt Health Line.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER