fbpx

‘Bloedstolsels door AstraZeneca- vaccinatie konden voorkomen worden door te aspireren’, zeggen topexperts

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een nieuwe studie die in opdracht van de Britse regering is uitgevoerd door de Universiteit van Cardiff heeft een mogelijk verband gevonden met de bloedstolsels die in zeer zeldzame gevallen worden veroorzaakt door het coronavaccin van AstraZeneca.

Bij het onderzoek werd een team van internationale experts evenals onderzoekers van AstraZeneca betrokken.

Het blijkt dat het AstraZeneca- vaccin bij ruim 1 op de honderdduizend mensen een samenloop van reacties in het lichaam kan veroorzaken.

De befaamde arts uit het Verenigd Koninkrijk John Campbell legt uit dat de experts hebben kunnen achterhalen dat de reacties ertoe leiden dat het lichaam zijn eigen bloedplaatjes verwart met fragmenten van het virus.

Volgens de zeer ervaren Engelse medicus trekt het AstraZeneca- vaccin in zeer zeldzame gevallen een eiwit in het bloed aan, bloedplaatjesfactor 4, wat uiteindelijk ervoor zorgt dat de bloedstolsels worden geactiveerd.

Maar dat gebeurt volgens hem alleen wanneer het vaccin per ongeluk in een bloedvat wordt ingespoten, wat makkelijk voorkomen kan worden door de manier van prikken eenvoudigweg aan te passen.

MERENDEEL GEVALLEN HAD VOORKOMEN KUNNEN WORDEN DOOR ANDERE INJECTIETECHNIEK

Steeds meer deskundigen zeggen dat de ernstige complicaties voorkomen hadden kunnen worden door te aspireren, wat voorkomt dat het vaccin direct in de bloedstroom terecht komt.

De GFC Gezondheidsredactie berichtte al sinds 24 maart dit jaar dat het veel verstandiger en veiliger is bij het toedienen van het coronavaccin om te aspireren.

BEKIJK OOK
Chemicaliën in kunststoffen kunnen spermakwaliteit negatief beïnvloeden

“Ik ben ervan overtuigd dat er geen of nauwelijks trombosegevallen en/of een tekort aan bloedplaatjes (Trombocytopenie) zouden ontstaan bij personen die gevaccineerd zijn met AstraZeneca indien er was geaspireerd”, aldus Campell.

Hij heeft ook het sterk vermoeden dat de Myocarditis- gevallen, een ontsteking van de hartspier, die in verband zijn gebracht met het Pfizer en Moderna – vaccin bij vooral jongemannen, een link hebben met het niet aspireren.

“Wij kunnen bijna al deze bijwerkingen, ook die met Pfizer en Moderna makkelijk voorkomen door simpelweg te aspireren. Het is een simpele priktechniek die zo aangeleerd is”, stelt hij.

Hij pleit samen met andere experts ervoor dat er wereldwijd een protocol wordt gehanteerd waarbij er standaard wordt geaspireerd bij het toedienen van de coronavaccins. Dat maakt het vaccineren nog veiliger dan het nu al is.

WAT IS ASPIREREN

Het aspireren houdt in, het even terugtrekken van de zuiger van de injectiespuit nadat er in de spier is geïnjecteerd om na te gaan of er bloed terugvloeit.

Op deze wijze wordt gecontroleerd of de injectienaald per ongeluk in een bloedvat zit.

Indien er bloed terugvloeit, moet de prik op een andere plek gegeven worden.