fbpx
Bloedend tandvlees vormt groot gezondheidsrisico

Bloedend tandvlees, 80% van de Nederlanders, en minstens evenveel van de Surinamers, heeft hier in meer of mindere mate mee te maken.

Het is een teken van tandvleesontsteking, en die is niet alleen verantwoordelijk voor het verlies van tanden en kiezen, maar blijkt ook een rol te spelen bij hart- en vaatziekten, diabetes, vroeggeboorte, osteoporose, en meer serieuze narigheid.

Tijdens de Week van de Mondhygiënist van 30 maart – 2 april 2015 vraagt de Stichting Dental Hygiëne 597 dit jaar wederom aandacht voor dit probleem.

Een oplossing wordt ook geboden, want tijdens deze week opent mondhygiënist Leerdam de deuren van Dental Hygiëne 597 en kan iedereen langskomen voor gratis mondgezondheid check en mondzorgadvies.

In verband met de viering van haar eerste Lustrum op 1 april 2015 zal Dental Hygiëne 597, als enige zelfstandig gevestigde praktijk voor mondhygiëne, een extra dimensie geven aan deze week.

In de week van 30 maart – 2 april 2015 wordt het publiek uitgenodigd, aan de Verlengde Gemenelandsweg 38, om kennis te maken met het beroep en vooral stil te staan bij hun eigen mondgezondheid.

Dit jaar is het thema: “ Smile for Life” waarbij de relatie tussen de mondgezondheid en de algemene gezondheid, nader zal worden bekeken en geïllustreerd door de mondgezondheidsscreening uit te breiden met een hypertensie-, diabetes- en obesitas screening.

Stichting Dental Hygiene doet dit in samenwerking met SurAems en Vibes Fitness Activiteit.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…