fbpx
‘Blinde vagina’ bestaat echt – en die kan grote gevolgen hebben voor het seksleven van de vrouw

GFC NIEUWS- Als het gaat om de vrouwelijke geslachtsdelen, lijkt het erop dat er nog veel is dat we gewoon niet weten.

Recentelijk werd ontdekt dat een depressieve vagina echt bestaat en dat sommige vrouwen daaronder lijden.

Nee, het betekent niet dat je vagina problemen heeft met ‘zien’, maar in plaats daarvan is het vaginaal kanaal kort vanwege een weefsel dat de vagina blokkeert.

Het is een aandoening waarmee sommige vrouwen worden geboren wanneer het voortplantingssysteem niet voldoende is ontwikkeld in de baarmoeder.

De zeldzame aandoening, ook bekend als ‘doodlopende vagina’, kwam aan het licht na de publicatie van een deel van een onderzoek in de Britse media.

Het onderzoek ging over een 20-jarige getrouwde vrouw uit Pakistan die enorm veel pijn had wanneer haar man haar penetreerde.

Tijdens een bezoek aan een arts werd ontdekt dat haar vagina slechts 2 cm lang was en werd ze gediagnosticeerd met ‘blinde vagina’.

De vrouw moest worden geopereerd om de twee delen van haar vagina opnieuw te verbinden, door de ‘wand’ van weefsel te snijden.

Na vier maanden kon de vrouw normaal seks hebben.

Zeven maanden na de operatie ontdekte ze dat ze zwanger was en beviel weken daarna van en gezonde babyjongen.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…