fbpx

Blind meisje kan weer zien dankzij plaatsing zenuw van been in oog

GFC NIEUWS- Een Brits meisje heeft na zeven jaar blindheid in haar rechteroog haar gezichtsvermogen teruggekregen nadat een zenuw uit haar eigen been in haar ogen werd geplaatst.
Zeven jaar geleden verloor Lucy Needham het vermogen om met haar rechteroor te zien als gevolg van een bijwerking na een operatie tegen hersenkanker. Lucy was slechts 10 maanden oud.
Er werd een ontsteking van de gezichtszenuw vastgesteld, waardoor de communicatie tussen de zenuw en de hersenen verstoord raakte.
Artsen stelden recent een baanbrekende procedure voor aan de artsen, welke inhield het plaatsen van een zenuw van haar been in het oog van het meisje om de ‘sensatie’ in het oog weer op gang te brengen. Lucy zou de derde persoon in land zijn die een dergelijke operatie zou ondergaan.
De ouders gaven toestemming en kon het meisje vorig jaar worden geopereerd. Het heeft ruim een jaar geduurd voordat het nieuwe oogzenuw werkte, maar Lucy maakt het nu prima en doet dingen die ze voorheen niet kon doen, vertelt haar moeder aan Mirror.

BEKIJK OOK
'I Love Nickerie' naambord moet toerisme, liefde, eenheid en harmonie in Nickerie bevorderen