fbpx
Blind meisje kan weer zien dankzij plaatsing zenuw van been in oog

GFC NIEUWS- Een Brits meisje heeft na zeven jaar blindheid in haar rechteroog haar gezichtsvermogen teruggekregen nadat een zenuw uit haar eigen been in haar ogen werd geplaatst.

Zeven jaar geleden verloor Lucy Needham het vermogen om met haar rechteroor te zien als gevolg van een bijwerking na een operatie tegen hersenkanker. Lucy was slechts 10 maanden oud.

Er werd een ontsteking van de gezichtszenuw vastgesteld, waardoor de communicatie tussen de zenuw en de hersenen verstoord raakte.

Artsen stelden recent een baanbrekende procedure voor aan de artsen, welke inhield het plaatsen van een zenuw van haar been in het oog van het meisje om de ‘sensatie’ in het oog weer op gang te brengen. Lucy zou de derde persoon in land zijn die een dergelijke operatie zou ondergaan.

De ouders gaven toestemming en kon het meisje vorig jaar worden geopereerd. Het heeft ruim een jaar geduurd voordat het nieuwe oogzenuw werkte, maar Lucy maakt het nu prima en doet dingen die ze voorheen niet kon doen, vertelt haar moeder aan Mirror.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…