fbpx
Bliksem doodt negen koeien in Ierland

GFC NIEUWS- Negen koeien zijn deze gisteren gedood door blikseminslag op een Ierse boerderij.

Dat er op een boerderij staande runderen door bliksem worden gedood, is op zich geen zeldzaam verschijnsel, wel dat er in één keer zoveel worden getroffen. Naast de koeien werden ook een aantal dode vogels aangetroffen.

Niet alleen in Ierland, maar ook in een groot deel van het Verenigd Koninkrijk geldt de komende dagen een weeralarm.

Tot woensdagochtend geldt code geel, omdat de kans groot is op zware onweersbuien die gepaard kunnen gaan met storm en grote hoeveelheden regen. Daardoor kunnen overstromingen ontstaan.

Ook voor woensdagmiddag en donderdag geldt een weeralarm in een groot deel van het Verenigd Koninkrijk. Namelijk in het westen van Wales, Engeland, Schotland en Noord-Ierland. Omdat de buien dan nog heviger uit kunnen pakken, geldt code oranje.

Er wordt gewaarschuwd voor overstromingsgevaar, blikseminslag, hagel en harde wind. Als gevolg daarvan kunnen huizen en wegen onder water lopen. Ook het openbaar vervoer kan er hinder van ondervinden.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…