fbpx
Blauwgrond zonder stroom wegens mastaanrijding

Delen van de buurt Blauwgrond en andere delen van Paramaribo Noord kwamen donderdagmorgen omstreeks 5.00 uur zonder stroom te zitten. De oorzaak was een mastaanrijding aan de Turkowstraat, waardoor de lijn die over de Wongsoredjostraat loopt, kwam uit te vallen.

Het is een belangrijke koppelmast waarbij twee gebieden (Resort Rainville en Blauwgrond) aan elkaar verbonden worden, voert de EBS aan in een persbericht.

De mast moest worden uitgewisseld, maar door de weersomstandigheden zal er enige vertraging optreden bij de herstelwerkzaamheden, vanwege veiligheidsaspecten. Enkele buurten zijn intussen via andere lijnen overgenomen en worden weer van stroom voorzien. De werkzaamheden zijn nog gaande.

De technici van de Troubleshoot afdeling werken met man en macht om het getroffen gebied zo snel mogelijk volledig van elektriciteit te voorzien.

Ondanks herhaaldelijke oproepen van de EBS aan verkeersdeelnemers om de veiligheidsregels in acht te nemen ter voorkoming van mastaanrijdingen is er helaas nog geen afname van het aantal mastaanrijdingen waar te nemen met als gevolg dat er onnodige stroomonderbrekingen plaatsvinden.

Daarnaast heeft de EBS geconstateerd dat bij verbreding van wegen onvoldoende rekening wordt gehouden met de reeds aanwezige infrastructuur van de EBS, waardoor in bepaalde gebieden de masten dichter bij de weg komen te staan dan gewenst.

Aan de minister van Openbare Werken is inmiddels aandacht hiervoor gevraagd. Desalniettemin kan met het in acht nemen van de verkeersregels door weggebruikers heel veel ongerief worden weggenomen.(GFC)

Meer nieuws

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…