fbpx
Blanker: minister Ferrier misbruikt “COVID-19”

GFC NIEUWS- Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) probeert zich te verschuilen achter de nationale bezorgdheid rond COVID-19. De minister verschoof een belangrijke bespreking tot nader order, zegt bondsvoorzitter Hugo Blanker.

Op uiterlijk woensdag zou zij aan het Stafcollectief bijgestaan door de personeelsbond (BPMO) en de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) verslag doen over het juiste besluit aangaande de ontheffing van de onderdirecteur van Onderwijs. Deze afspraak was gemaakt op vrijdag 13 maart.

De bonden hadden een volmondige bekentenis afgedwongen van de minister dat er op neerkomt dat zij schromelijk verzuimd had de betrokkene te verwittigen van de redenen tot ontheffing. Als gevolg hiervan heeft betrokkene zich ook niet kunnen verweren. Ook zijn er andere punten waarover er verder gesproken moet worden.

Voor genoemde onderwijsbonden is de genoemde reden van de verschuiving van de bespreking zeer verwerpelijk.

De arbeidersorganisaties constateren dat de minister blijkt te volharden in rancuneuze besluiten. Zij hebben daarom met onmiddellijke ingang het contact met de minister verbroken.

De bonden hebben donderdagmorgen een strategie bepaald om middels fysieke strijd de gewraakte ontheffing in te doen trekken. “De motivering van de minister zijn achterbaks, vals en ondegelijk,” zegt Blanker.
Vandaag wordt er een persconferentie belegd waarbij nader ingegaan wordt op de onderliggende aspecten. Ook worden er andere fysieke strijdmethoden voorbereid.
Intussen is de president gevraagd te interveniëren zodat verdere escalatie wordt voorkomen.

De mogelijkheid bestaat dat de acties ingaande maandag in aangepaste vorm worden hervat.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…