fbpx

Blanke vrouw bevalt van Aziatische dochter na blunder IVF-kliniek

GFC NIEUWS- Een blank Amerikaans echtpaar heeft een aanklacht ingediend tegen een vruchtbaarheidskliniek wegens een blunder met het terugplaatsen van embryo’s door een IVF-kliniek.

De blanke vrouw beviel van een Aziatische dochter.

Het stel uit New Jersey zegt dat uit DNA-onderzoek blijkt dat de man niet de biologische vader is van het kind.

Kristina Koedderich en Drew Wasilewski zeggen dat ze enkele jaren na de geboorte van het meisje ontdekten dat ze Aziatische trekken had.

Een DNA-test in 2015 bevestigde dat er een “0% mogelijkheid” was dat Drew, 49, de biologische vader van het kind was. Toen de man dit nieuws vernam, barstte hij in tranen uit.

De ouders ontdekten ook na het onderzoek dat hun kind een bloedafwijking heeft, die geassocieerd wordt met haar Zuidoost-Aziatische afkomst.

BEKIJK OOK
Oproep aan volk van Suriname: kies een goeie leider en niet een politicus bij de eerstvolgende verkiezingen

Het benadeelde koppel, dat nu gescheiden is, heeft ruim US$ 500.000 uitgegeven voor hun kinderwens tijdens een behandeling in 2012.

Het koppel beweert dat vermeende nalatigheid van de kliniek heeft geresulteerd in het einde van haar huwelijk.

De rechtbank heeft de kliniek vorige maand opgedragen om een lijst te overhandigen van mannen die sperma hadden gedoneerd gedurende die periode.

De ouders willen informatie over de genetische achtergrond van het meisje indien ze in de toekomst een relatie wil met haar biologische vader.

Ook willen ze weten als de sperma van Drew per ongelijk gebruikt is voor een andere behandeling.