fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Blaffende leeuw en balkende zebra: dingen zijn in de zoo niet altijd wat zij lijken

Was het een zebrazel of een ezebra? De 18-jarige Mahmoud Sarhan voelt zich in ieder geval fors belazerd door het International Gardens Park in de Egyptische hoofdstad Cairo.

Mahmoud wilde na een dagje dierentuin wat foto’s maken van een zebra.

“Toen we klaar waren met onze rondleiding besloten we om wat foto’s te maken … Toen hij [de zebra] dichterbij kwam, zag ik in één oogopslag dat het een beschilderde ezel was en geen zebra,” zegt Mahmoud.

Als hij gelijk heeft – experts geven hem gelijk, de zoo ontkent – zou het niet de eerste keer zijn dat een dierentuin zijn bezoekers voor het lapje houdt.

OOK INTERESSANT
Asawini komt terug naar Suriname

13561846 f496 | GFCIn 2009 gaf een dierentuin in Gaza toe dat zij strepen hadden geschilderd op twee ezels. Die moesten de echte zebra’s vervangen: de dieren waren van de honger gestorven tijdens een militair conflict.

En in China (2013) voelden bezoekers van een dierentuin zich flink in het ootje genomen toen een Afrikaanse leeuw een Tibetaanse mastiff bleek.  

Het is niet duidelijk of de bezoekers in deze gevallen hebben gewacht tot de dieren begonnen te communiceren.

Het volgende filmpje houdt nog een deur open: het zou kunnen gaan om een zonkey (zeg maar zebrazel).