fbpx
Bizarre en levensgevaarlijke trend: wascapsules in je mond stoppen

Op YouTube en sociale media tekent zich een vreemde nieuwe rage onder jongeren af: het in de mond stoppen van felgekleurde capsules met vloeibaar wasmiddel. De medische wereld en fabrikanten spreken van een levensgevaarlijke trend, omdat de ‘laundrypods’ giftige en bijtende stoffen bevatten.

Voor de tide pod challenge stoppen tieners de capsules in hun mond en wachten dan tot het oplosbare plastic omhulsel ‘verteert’. Vervolgens is het een kwestie van het ding net op tijd uitspugen. Dat proces laten de jongeren filmen, waarna het resultaat op internet wordt gezet. Op YouTube duiken steeds vaker beelden op van tieners die zich aan de wascapules wagen.

De Britse tabloid The Sun spreekt nu al van de ‘met voorsprong gevaarlijkste trend in 2018 onder tieners’. “Wie iets van de vloeistof in de capsules binnenkrijgt, kan gaan braken, misselijk worden, ademhalingsproblemen krijgen en diarree”, benadrukt een Engelse arts. “In het ergste geval resulteert het innemen van zo’n tab in de dood.”

Meer bizar nieuws

Make-upartiest maakt meest bizarre creaties

GFC NIEUWS- De 19-jarige Amerikaanse jongen achter het Instagramaccount Cupidsvault begon ooit met het jatten van lipsticks van zijn zus, maar heeft inmiddels een succesvol…

Pasgeboren tweeling heten Covid en Corona

GFC NIEUWS- Een koppel in de Indiase staat Chhattisgarh hebben hun pasgeboren tweeling Corona en Covid genoemd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem…