Bizarre actie in centrum Paramaribo: verlamde man steekt kruipend over op druk kruispunt

GFC NIEUWS- Zaterdagavond werden autobestuurders op de hoek van de Sophie Redmondstraat en Saramaccastraat, in de bocht nabij de VCB- bank,  Lutherse kerk en de centrale markt, geconfronteerd met een opmerkelijk bizarre actie. Door alert reageren van een autobestuurder werd een drama ternauwernood  voorkomen.

Een grotendeels verlamde man van vermoedelijk middelbare leeftijd begon rond 19.50 uur aan een zeer gevaarlijke oversteek. De man stak kruipend de straat over in een tempo zo langzaam als een schildpad.

De verlamde werd bijna aangereden door een net voorbijrijdende autochauffeur, die de gevaarlijke actie op het laatste nippertje doorhad. Een alerte autobestuurder die kwam vanuit de andere richting reageerde direct door zijn voertuig gedeeltelijk dwars op de drukke weg te parkeren. Hiermee werd voorkomen dat de kruipende verlamde werd aangereden.

“Ik zag ineens een man langzaam kruipen op deze erg drukke weg. Nota bene was het al donker, de man is donker en was ook nog eens donker gekleed waardoor hij niet erg opviel. Ik heb mijn voertuig direct gedeeltelijk dwars op de weg geparkeerd en andere  verkeersdeelnemers met signalen gewaarschuwd. Het heeft een haartje gescheeld”, zegt de autobestuurde aan GFC Nieuws.

“Gelukkig kwam er toevallig een motoragent van het Korps Politie Suriname aanrijden. Hij heeft direct alle verkeer stopgezet. De verlamde man wilde niet door de politieman opgetild worden, maar zelf in zijn langzaam tempo doorkruipen naar de overkant. Die gelegenheid werd hem in alle rust geboden door de motoragent”, aldus de autobestuurder tegenover GFC.

Overige berichten